Домейни на кирилица – защо са ценни?

Можете да разгледате домейните на кирилица, които продаваме, тук:

Имената на кирилица са от тип домейни.com (сайтът, на който се намирате) чанти.net, хамали.org. Те се отличават с това, че най-важната за сайта дума присъства в домейна на кирилица.

Те съществуват не само на български, а на всички езици и масово се използват по целия свят. Ето и защо, като ще използваме чанти.net за примерен такъв домейн, за да разберете по-добре предимствата му.

  • Важно! – Google класира чанти.net много по-добре от други домейни при равни условия, когато се търси „чанти“.
  • Всеки сайт на нов домейн започва с първоначално недоверие (1-3 месеца) от страна на Google, през което време се класира доста зле. Но при търсене на „чанти“ дори и съвсем нов, чанти.net ще се класира добре при добро SEO.
  • В много сайтове можете да сложите линк не с каквато дума поискате, а само с адреса на сайта. Така е във всички сайтове за обяви и на много други места. И ако притежавате домейна чанти.net, слагайки такъв линк, вие си помагате за класирането в Google по чанти. Ако вместо това имате moiat-gotin-magazin.com, когато сложите такъв линк, не си помагате за класиране по „чанти“, а по „moiat gotin magazin“, което изобщо, ама изобщо не ви е полезно, понеже никой не търси това в Google.
  • След последните ъпдейти на Google (Penguin update), домейните на кирилица са още по-силни. Нещо повече – преди ако имахте moiat-gotin-magazin.com и му слагахте много линкове с „чанти“, той щеше да се класира по тази дума… но вече не. Google смята, че ако нямате входящи линкове с „moiat gotin magazin“, значи това не е натурално и ви наказва, като ви изпраща в пета глуха… А ако имате домейн на кирилица чанти.net това няма как да стане – и сайта ви се казва „чанти“, и линковете към него са с „чанти“… всичко е наред!

Изводът е, че домейните на кирилица са по силни от всякога и така ще бъде още неопределено време.

Затова не се колебайте, а ни попитайте за хубави домейни на кирилица във вашите области или разгледайте списъците ни. Приятен престой в домейни.com – сайтът с най-голяма база от домейни на кирилица (пък и не само) в България.